Banka Sparkasse pripravila prve ukrepe pomoči za odpravo posledic poplav

V banki Sparkasse se zavedamo, da poplave niso prizadele samo domov in lastnine, ampak tudi srca in upanja ljudi na poplavljenih območjih. Mnogi so ostali brez vsega, za kar so garali celo življenje – domov, avtomobilov, kmetij, živali, podjetij … – ostali so jim le spomini.

V banki Sparkasse smo nemudoma pristopili k reševanju težkih razmer. Za obstoječe in nove stranke (fizične osebe) smo pripravili prve ukrepe pomoči, kot sta:

  • nov potrošniški ali stanovanjski kredit za sanacijo škode brez stroškov odobritve kredita in s posebno ugodno obrestno mero,
  • odlog vračila glavnice (moratorij) za obdobje do 12 mesecev brez stroškov odobritve in dodatka h kreditni pogodbi.

Tudi na področju poslovanja z gospodarstvom spremljamo razmere, v katerih so v teh težkih trenutkih naše stranke. Podrobni ukrepi so še v pripravi. 

V skladu z našima vrednotama Srčni smo in z Odgovornostjo gradimo zaupanje želimo vsem strankam in seveda tudi sodelavcem, ki se borijo z bolečimi posledicami poplav ali neurij, sporočiti, da smo tukaj za njih, pripravljeni prisluhniti in pomagati. Zavedamo se, da je v teh trenutkih potrebno hitro ukrepanje, da se zajezi še večja škoda, zato bomo sodelavcem, ki se soočajo s posledicami poplav, v največji možni meri stali ob strani.

S ponosom stojimo ob svojih sodelavcih, ki so v teh dneh pokazali tudi veliko mero pripravljenosti pomagati na poplavnih območjih. S pomočjo koordinacije našega športnega društva Spartak bomo tako naslednje dni organizirano odšli na poplavna območja in pomagali po najboljših močeh.

Pripravljamo tudi vse potrebno za dodatne pomoči v obliki donacij za pomoč prizadetim v poplavah, več informacij o tem bo sledilo v prihodnjih dneh.

V majhnih dejanjih se skriva velika moč in verjamemo, da bomo s skupnimi močmi pomagali zgraditi boljšo prihodnost in obuditi upanje tam, kjer je bilo v preteklih dneh izgubljeno.