Mag. Stefan Vavti pričel z opravljanjem funkcije člana uprave

Banka Sparkasse, d. d., ki je z mag. Stefanom Vavtijem okrepila svojo upravo na področju prodaje, bo odslej poslovala s tri-člansko upravo. Mag. Stefan Vavti je z dnem 16.1.2020 pridobil dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave.

Upravi Banke Sparkasse d. d. se je tako kot novi član pridružil bančnik z bogatimi mednarodnimi izkušnjami. Mag. Stefan Vavti bo poleg mag. Andreja Plosa (predsednik), ki bo skrbel za splošno finančno področje in mag. Thomasa Jurkowitscha, LL.M. (član), ki skrbi za področje upravljanja s tveganji in pravne zadeve, kot tretji član uprave skrbel za prodajno področje.

Mag. Stefan Vavti je bil sedem let predsednik uprave UniCredit Banke Slovenija, d.d. Pred tem je opravljal različne poslovodne funkcije in bil med drugim odgovoren za privatno bančništvo za področje osrednje in vzhodne Evrope, in za področje poslovanja s pravnimi osebami in investicijskega bančništva v hčerinski banki mednarodnega bančnega koncerna.

Banka Sparkasse d.d. je samostojna banka znotraj skupin Erste Bank in Sparkassen, ki letos praznuje 20 let od ustanovitve podružnice na slovenskem trgu ter ima bilančno vsoto 1,2 mrd. EUR.  V Sloveniji ima deset poslovalnic, preko katerih sodeluje z več kot 40.000 strankami.

Mag. Stefan Vavti svoj nov začetek pozdravlja z besedami:

"Zelo sem vesel potrditve licence in dela v Banki Sparkasse. S sodelavci se že trudimo, da smo še boljši za naše stranke, da so te še bolj zadovoljne in banka še uspešnejša. Banka Sparkasse že 20 let posluje na slovenskem trgu ima kot hčerinska družba Kaerntner Sparkasse stabilno kapitalsko zaledje in zdrave temelje. Je pomemben del 200-letne tradicije Skupine Erste Group, ki je z jasno vizijo in poslanstvom uspešno pomagala pri povečanju blagostanja že več kot 16 milijonom strank."

Nazaj

Potrebujete pomoč?

Oddajte povpraševanje