Opozorilo pred phishing napadi na komitente slovenskih bank

V zadnjih dneh so bili komitenti dveh večjih slovenskih bank tarče t.i. phishing napadov, s katerim spletni goljufi poskušajo pridobiti podatke o dostopu do elektronske banke ali kreditnih karticah.

V zadnjih dneh so bili komitenti dveh večjih slovenskih bank tarče t.i. phishing napadov, s katerim spletni goljufi poskušajo pridobiti podatke o dostopu do elektronske banke ali kreditnih karticah.

Tipična phishing prevara se prične z elektronskim sporočilom, ki naj bi ga poslala banka. Obvestijo vas, da se morate zaradi preverjanja podatkov ali dodatnih ugodnosti prijaviti in ponovno vnesti vaše podatke. V sporočilu se nahaja tudi povezava na lažno spletno stran, ki je zelo podobna, morda skoraj identična uradni spletni strani banke.

V primeru, da prejmete neobičajno elektronsko sporočilo s strani banke, ne odpirajte povezave v sporočilu. Banka vas nikoli ne bo pozvala k pošiljanju osebnih podatkov prek elektronskih sporočil.

V primeru, da ste kliknili na povezavo in na lažni spletni strani vnesli svoje podatke, nemudoma kontaktirajte banko.

V banki Sparkasse smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@sparkasse.si ali na telefonski številki 01 583 66 66. Kontaktirate nas lahko tudi, če dvomite v legitimnost prejetega sporočila s strani naše banke.

Lažna sporočila lahko posredujete na SI-CERT (Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost) na elektronski naslov cert@cert.si, nato pa jih čimprej izbrišite.

Banka Sparkasse d. d.

Nazaj

Potrebujete pomoč?

Pusti sporočilo