Družbi Sparkasse Leasing S in Aleasing sta združeni

Družbi Sparkasse Leasing S in Aleasing sta izpeljali pravno združitev podjetij v novo družbo, ki bo na trgu poslovala z imenom Sparkasse Leasing S.

Banka Sparkasse je z dnem 1.4.2018 postala 100% lastnik Družbe Aleasing, s 1.10.2018 pa je opravljena tudi pravna združitev družb Sparkasse Leasing S in Aleasing. Združeno podjetje je ohranilo naziv Sparkasse Leasing S d.o.o. in je del skupine Sparkasse, ki na slovenskem trgu deluje z družbami Banka Sparkasse d. d., Sparkasse Leasing S d. o. o. in S Factoring d. d..

Skupina Sparkasse tako izpolnjuje svojo vizijo, da strankam nudi najboljšo celovito uporabniško izkušnjo. S svojo ponudbo je skupina strnila s celovito ponudbo storitev lizinga tako za fizične kot za pravne osebe. Strankam Skupine Sparkasse je s tem omogočeno sodelovanje na širšem finančnem področju, saj bodo bančne storitve, faktoring in lizing lahko uredile na enem mestu.

Predsednik uprave Banke Sparkasse, mag. Andrej Plos, je ob tej priložnosti povedal: »Manjša podjetja in prebivalstvo si želijo rešiti vse finančne potrebe na enem mestu na čim bolj optimalen način. V Skupini Banka Sparkasse jim s celovitostjo ponudbe in kakovostjo svetovanja nudimo prav to - celovite in prilagodljive bančne storitve in osebni pristop. Še naprej dokazujemo, da smo prijazna, zaupanja vredna banka.«

Predsednik nadzornega sveta družbe Sparkasse Leasing S d.o.o., je mag. Andrej Plos, člana pa mag. Thomas Jurkowitsch in Daniel Kozel. Poslovodstvo družbe ostaja pod vodstvom dosedanjih direktorjev v obeh družbah, Boštjana Butolena in mag. Nikolaja Fišerja.

Boštjan Butolen, direktor družbe Sparkasse Leasing je prepričan v ohranitev najboljših poslovnih praks iz obeh družb: »Obe družbi imata že dolgo tradicijo in izkušnje s ponudbo lizinga na trgu. Združena znanja tako s področja financiranja fizičnih in pravnih oseb nam bodo prinesla pomembno prednost na trgu. Obenem imamo močno podporo skupine na širšem področju regije, tako da bomo našim strankam ponujali tudi rešitve z lizing družbami v skupini izven Slovenije«

Mag. Nikolaj Fišer, prav tako direktor družbe Sparkasse Leasing S, verjame v učinkovitost poslovnega modela in pravi: »Združili smo dve uspešni lizing družbi z izredno komplementarnima poslovnima modeloma. Z združitvijo smo uspeli povečati ekonomsko učinkovitost družbe, njeno stabilnost in prepoznavnost na trgu. Vsi zaposleni so ohranili delovna mesta, ter hkrati pridobili večje možnosti za osebni in strokovni razvoj. Vse aktivnosti izvajamo s ciljem, da bomo našim komitentom še naprej zagotavljali učinkovite in enostavne finančne rešitve.«

Banka Sparkasse d. d. bo prihodnje leto praznovala 20 let delovanja na slovenskem trgu. Z oplemenitvami in rastjo se usmerjamo, da bomo postali lokalni specialist za mala in srednje velika podjetja ter fizične osebe na slovenskem trgu.

Nazaj

Potrebujete pomoč?

Pusti sporočilo